GODE GRUNDE TIL AT HAVE EN SERVICE
PAKKE HOS PANORAMA HOMES
At have en serviceaftale med PH kan sammenlignes med at have en forsikring. Man betaler for at have en sikkerhed for hurtig og kompetent hjælp i tilfælde af problemer. Udover denne sikkerhed, er der også nogle helt kontante og indlysende fordele:
1.  Månedligt inspektionsbesøg
Et månedligt besøg i boligen sikrer at, ingen skader får lov til at, udvilke sig uhæmmet over længere tid. Vores medarbejder checker hele boligen og aflæser vand og el, for at konstantere om der har været noget forbrug der kan indikere utætheder eller lignende. Et toilet der løber i bare en kortere periode, kan betyde en gigantisk vandregning. Mens vores medarbejder er i boligen vil der bliver luftet ud.Efter dårligt vejr sikrer vi at, alting er i orden i boligen, og sørger for at afløbene på balkonerne fungerer.Hvis du ankommer i vinter perioden, kan vi, hvis du ønsker det, tænde for air-conditionen så din bolig er dejlig varm når du kommer.
2.  Forsikring
Man kan selvfølgelig lade være med at tegne en forsikring, og så stole på heldet!! Men hvis man vil have en forsikring, vil PH hjælpe med at vælge den rigtigt. Hvis der skulle ske en forsikringsskade vil PH ligeledes tage sig af alt det nødvendige papirarbejde med politi og andre myndigheder, ligesom vi sørger for at alt bliver repareret. Dette kan PH dog kun gøre hvis der foreligger en fuldmagt.Hvis uheldet er ude eller der sker et indbrud, og man IKKE har en serviceaftale, ja så er man nødt til at pakke kufferten og rejse til Alanya og klare tingene – tale med forsikringsselskabet, skaffe håndværkere m.m. og håbe på at alt kan blive færdigt inden man skal med flyet hjem igen.
3.  Betaling af regninger
Vand, el og forsikring o.s.v. skal jo selvfølgelig betales. Bortset fra i Alanya er det ikke muligt at oprette automatiske betalinger af andet end elregningerne. De andre regninger vil blive afleveret i din postkasse her i Tyrkiet, og skal betales manuelt. Det er ikke muligt at få dem sent til dit hjemland, du skal hente dem fra din postkasse her og selv betale dem. Hvis f.eks. din elregning ikke bliver betalt, vil der blive lukket for strømmen efter 3 måneder og sagen vil gå videre til en advokat.
4.  Ejendomsskat
Ejendomsskatten skal betales 2 gange om året. Der bliver ikke sendt nogen opkrævning ud – man skal selv gå på rådhuset og betale. Hvis dette ikke sker vil der løbende blive tilskrevet strafrenter
5.  Deltage i ejerforeningsmøder
Hvis man ikke selv kan deltage i møderne i ejerforeningen, er det betryggende at blive repræsenteret af en person der taler sproget og kender reglerne. Meget kan blive trukket ned over ørene på en hvis man ikke er til stede, og det kan også blive dyrt.
6.  Hjælp ved sygdom og ulykker
Hvis man er så uheldig at blive syg eller komme til skade under sit ophold i Tyrkiet, er det rart at være omfattet at PH’s serviceaftale. Man er nemlig herigennem omfattet af en aftale med et privathospitalet – det nyeste og mest moderne i Alanya – der sikrer at ambulancen eller lægen kan finde din adresse – en vigtig ting for en udlænding, med mindre man er god til at forklare hvor man bor!
7.  Kontakt med byggefirmaet
Hvorfor skal dit byggefirma hjælpe dig efter de har modtaget din betaling?- Netop derfor er det vigtig at, du har nogen som kan hjælpe dig med at kommunikere med dit byggefirma og som har gode relationer til lokalsamfundet.
8.  Kontakt med myndighederne
Du kan altid kontakte PH og få fat på en der taler dansk, engelsk, hollandsk, tysk eller tyrkisk, og få hjælp til at tilkalde politi, tale med de forskellige myndigheder, udfylde nødvendige papirer o.s.v.