Geachte clienten

Vanaf Maandag 1 November 2021 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2022 zullen de tijden weer worden aangepast.

Geachte clienten

Ivm de komende feestdagen ter gelegenheid van het traditionele offerfeest zullen banken en overheidsinstellingen gesloten zijn van Zaterdag 17 Juli tm 25 Juli 2021. Winkels zijn geopend. Ons kantoor is gesloten op Maandag 19 Juli en Dinsdag 20 Juli 2021. In geval van nood kunt u ons bereiken via:

 

Ayhan Gedikoğlu         : 0090 532 6832789
Eyup Senbahar            : 0090 544 2333369

Met vriendelijke groet, team Panorama Homes Network

Geachte Clienten

Vanaf Maandag 31 mei 2021 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. In het najaar zullen de tijden weer worden aangepast.

Geachte clienten
Na een aantal weken van heftige regenval en koude winden vanuit de bergen is het nu ineens voorjaar in Alanya. Met zonnige temperature van 20 graden, kunt u al liggend op het strand genieten van het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen! De natuur in Alanya is nu op zijn mooist.

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning in Alanya te verkopen, dan kunnen wij een taxatie van uw
woning uitvoeren en daar zijn geen kosten aan verbonden. Via ons extensieve netwerk is er altijd
een vraag naar onroerend goed. Ondanks de corona blijft de vraag stabiel en is er interesse om een woning in Alanya en Turkije te kopen vanuit diverse landen.

PANORAMA TEAM
Wij verwelkomen een nieuwe college in ons team. De heer Eyüp Senbahar is ons nieuwe operation operation/customer relation manager, en hij vervangt Mrs Duru, die haar carrier elders heeft voortgezet.

ECONOMIE
Vanwege de waarde van de Turkse lira, zijn de minimum salarissen maar liefst gestegen met 21%
sinds 2021.

CORONA UPDATE
Vanwege de maatregelen en de handhaving hiervan, lukt het Turkije om het virus zo min mogelijk te laten verspreiden. We kijken allemaal erg uit naar meer bewegingsvrijheid. Vaccinaties zijn
ondertussen gestart, dus we kijken positief naar een corona vrije toekomst. Maar we zijn er nog niet en zullen voorlopig al de maatregelen moeten blijven volhouden zoals we die gewend zijn. U kunt de statistieken volgen via onderstaande link van het Turkse ministerie van gezondheidszorg:
https://covid19.saglik.gov.tr/?_Dil=2

TURKIJE EN HAAR FANTASTISCHE GESCHIEDENIS
Turkije heeft een waanzinnige geschiedenis en over het hele land zijn er vele open lucht musea met prachtige opgravingen overal. Het grote voordeel van deze rustige tijden is dat u zo ongeveer het gehele gebied voor u alleen heeft. Een bezoek aan de oude stad Kibyra die wij onlangs bezochten is een absolute aanrader, het gebied is nog onbekend en de lokatie is prachtig. Tot nu toe geen entree fee. U kunt dit gebied vanuit Alanya het beste bezoeken met een overnachting aan de westkust aangezien het zeker wel 4 uur rijden is. Overigens zijn al de open air musea gewoon geopend ondanks
de corona maatregelen. Check it out:
https://slowtravelguide.com/kibyra-hidden-gem/

HES CODE EN HES APP

Indien u van plan bent om in Turkije te reizen met lokaal vervoer dan heb je een HES code nodig.
Deze code wordt ook gevraagd voor het bezoeken van banken en officiele instanties en nu ook dus voor winkelcentra. Het is heel makkelijk om een HES code op te vragen : door een SMS te sturen naar 2023 met HES, landcode, paspoort nummer, geboortejaar en achternaam. Echter dit gaat enkel met een Turks nummer. Dan ontvangt u de HES code meteen terug. Deze code is een safety code dat u niet bent besmet met COVID 19 en op deze manier diegene rondom uw heen niet te kunnen besmetten. Ook is het mogelijk om de HES app te downloaden op uw telefoon. Meer informatie in het engels kunt u vinden via:
https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/index-eng.html

WIJ ZORGEN VOOR UW WONING IN ALANYA
We hopen dat u allen snel weer naar Alanya kunt komen zodat u weer kunt genieten van uw woning en uw vakantie. Wij passen goed op uw woning. Indien u geen prive beheer bij ons heeft maar u heeft hier wel interesse in? Neem dan graag contact met ons op via : info@panoramahomesnet.com.
Blijf gezond, we hopen u allen weer te zien in 2021!
Team Panorama Homes en Management Alanya
Office winter working hours 2020-2021!
Geachte clienten
Vanaf Maandag 2November 2020 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2021 zullen de tijden weer worden aangepast. 

Newsletter July 2020

Geachte clienten

Het is erg rustig in Alanya en om die reden beleven we een uitzonderlijke zomer! Vele hotels zijn gesloten, er zijn wel veel Turkse toeristen en expats die al in Alanya woonden. Stranden, restaurants en bezienswaardigheden zijn allen geopend en er is een oase van ruimte voor iedereen! We hopen van harte dat u nog kunt komen in de herst hopelijk vanaf eind Augustus, en dat er tegen die tijd meerdere vluchten mogelijk zijn. Ondertussen zorgen wij ervoor dat uw huis regulier wordt gecontroleerd en uiteraard zorgen wij ervoor dat al de betalingen worden voldaan, in ieder voor diegene die prive service overeenkomst met ons hebben. Geen zorgen daarover wij passen op uw woning.

UPDATE CORONA SITUATIE

Het Turkse ministerie van gezondheidszorg werkt hard om ervoor te zorgen dat het corona virus zich verder verspreid.  Sinds de uitbraak in Maart zijn er vele maatregelen genomen.Vele weekends was er een volledige lockdown, en er waren uitgaansverboden voor mensen ouder dan 65 en onder de 20. Dit is nu sinds Juni opgeheven. De regering is een campagne gestart met een 14 regels die in acht genomen moeten worden en overal worden er posters met dit plan verspreid en opgehangen. Mondkapjes, desinfectie spullen en handschoenen zijn overal te koop zowel in apotheken als in reguliere winkels.Mede vanwege dit strenge beleid is een grote uitbraak uitgebleven. Er is nog steeds een grote media campagne gaande om mondkapjes te dragen, sociale afstand te houden en veelvuldig de handen te wassen. Hieronder de link in het engels over het 14 regels plan geadviseerd door de regering:

https://en.goc.gov.tr/kurumlar/en.goc/promo/korono/KORONA-I%CC%87NGI%CC%87LI%CC%87ZCE.pdf

Winkels, restaurants, bezienswaardigheden en beach clubs en sommige hotels zijn nu open in Alanya.  Night clubs en bars hebben nog geen toestemming. In winkels is het verplicht om een mondkapje te dragen. In restaurants, hotels en strand clubs word je temperatuur gemeten en er zijn desinfectie zuilen.     

JAARLIJKSE OFFER FEEST

Het traditionele jaarlijkse offerfeest zal dit jaar zijn van 30 Juli tot 04 Augustus, in deze periode zullen banken en regerings instellingen gesloten zijn. Vele Turken zullen in deze periode op vakantie gaan, het zal een test zijn ivm de corona verspreiding.

HES APPLIKATIE

DE HES mobiele APP is door het ministerie van gezondheidszorg gemaakt en kan worden gedownload via ‘Hayat eve Sığar’ wat betekent: Life fits Into Home. Deze app verschaft informatie over de status van corona in Turkije. Indien u binnenlands reist heeft u een HES code nodig zodat men kan zien dat u niet bent geinfecteerd met corona. Ook niet Turken kunnen een HES code verkrijgen. Tevens geeft de app informatie over de regio waar u verblijft corona veilig is. HES code tot nu toe is enkel nodig voor binnen landse reizen zowel met het openbaar vervoer als met het vliegtuig.

BLIJF GEZOND BLIJF SAFE

We hopen u later in het jaar nog te zullen zien in Alanya, wij allen proberen te wennen aan hetnieuwe normaal in Turkije en in de wereld.

Team Panorama Homes Alanya

Newsletter May 2020

Geachte clienten,

Terwijl de hele wereld in de ban is van het corona viruszijn er nu ruim 2 maanden voorbij sinds het eerste corona geval op 11 maart in Turkije werd vastgesteld. Hier in Alanya is het zomer en we beleven tropische temperaturen van hoger dan 35 graden. Helaas kunnen we daarvan nog niet echt genieten want toegang tot zwembaden en het strand is tot nu toe niet toegestaan. Gelukkig zijn er weinig corona gevallen in Alanya.Gelukkig dankzij het tijdig nemen van maatregelen door de regering die serieus worden opgevolgd door de bevolking, om die reden heeft Turkije stukken minder patienten dan de buurlanden.

De regering claimt nu dat ze de pandemie onder controle hebben maar uiteraard is de realiteit van het virus niet veranderd. De eerste fase van het gevecht tegen het virus zijn nu voltooid. Nu gaan we de tweede fase in wat betekent dat men zich zal moeten houden aan de nieuwe regels van sociale afstand het dragen van mondkapjes zal moeten houden.

Langzaam, stap voor stap zullen bedrijven weer openen, sinds afgelopen Maandag 11 mei zijn nu de kappers en winkelcentra alweer geopend. Restaurants, hotels, strand clubs en bars worden verwacht weer te kunnen openen vanaf 01 Juni. Momenteel bevinden we ons in de tijd van de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand die zal eindigen op 23 Mei met het suikerfeest. De regering heeft aangekondigd dat vanaf 27 Mei het leven langzaam weer genormaliseerd zal worden: Tot zover zijn de volgende data vastgesteld: 27 Mei binnenlands vluchtverkeer, vanaf 15 Juni internationaal vlucht verkeer. Tevens vanaf 27 Mei kan men weer zonder restricities binnenlands reizen per bus of auto.  

ZWEMBADEN VOOR GEZAMENLIJK GEBRUIK HEROPEND VANAF 01 JUNI

De zwembaden in de complexen waren tot zover gesloten, de autoriteiten hebben ons geinformeerd dat vanaf 01 Juni deze weer geopend kunnen worden, uiteraard de regels in acht nemend.

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN

Indien u van plan bent uw woning te verkopen, dan kan Panorama u ten alle tijden een kostenloze waardebepaling geven. Via ons uitgebreide netwerk zal er altijd een vraag naar onroerend goed zijn. Ongeacht de corona crisis hebben we momenteel vraag van potentiele kopers die geinteresseerd zijn in het kopen van een woning in Alanya.

BLIJF GEZOND

We hopen natuurlijk dat u uw geliefde vakantie huis weer kunt bezoeken dit jaar. Zoals altijd, zijn wij klaar voor uw komst.

Blijf gezond,  Team Panorama Homes Alanya

Geachte Clienten

Met ingang van Dinsdag 12 Mei 2020 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. In het najaar zullen de tijden weer worden aangepast.

Voor uw informatie. Team Panorama Homes Alanya.

Our Office will be close Saturday and Sunday !

Vanaf zaterdag 11 April zal ons kantoor op zaterdag en zondag gesloten zijn tot nader bericht.

Deze beslissing is door de Turkse regering genomen vanwege de corona uitbraak. Voor uw informatie.

Geachte clienten
UPDATE CORONA SITUATIE
Terwijl ondertussen de hele wereld in de ban is van het corona virus heeft de lente zijn intrede gedaan in Alanya !  Ook in Turkije zijn er een aantal besmettingen maar gelukkig niet veel en wij volgen nauwlettend de instructies van de autoriteiten op. Alanya tot nu toe is veilig en vrij van corona.
Op 13 Maart heeft de Turkse regering besloten om alle vluchten van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Belgie, Oostenrijk, Zweden en Nederland te annuleren tot aan 17 April. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden.  Nu hopen we dat de situatie zich stabiliseert en dat de wereld zich kan herstellen van dit virus.
ALANYA EVENEMENTEN KALENDER VOOR 2020 
Vooralsnog zijn er vele aktiviteiten en evenementen gepland voor Alanya voor 2020. Er is nu een goede website waar al deze evenementen worden gepubliceerd. Het eerste evenement dit seizoen is het 3e  Alanya internationale festival voor kinderen wat zal plaatsvinden van 13 tm 26 April. Voor meer informatie vindt u op de volgende link: https://alanya.com.tr/en/2020-alanya-organization-calendar Donderdag 23 April is een nationale feestdag in Turkije dit is de nationale dag voor de kinderen. Banken en regerings kantoren zijn die dag gesloten.
PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Wij zijn op zoek naar bestaande resale appartementen of villas ter uitbreiding van ons verkoop aanbod. Momenteel hebben we vele potentiele kopers die interesse hebben bestaande appartementen te kopen.  Indien u van plan bent uw woning te verkopen dan kan Panorama ten alle tijde een kostenloze waarde inschatting van uw woning geven. U kunt ons graag kontakteren indien u of uw kennissen een woning in Alanya hebben en deze wensen te verkopen.
CONSULTANCY
Buiten makelaardij en management services biedt Panorama Homes ook diverse consultancy services aan. Wij bieden consultancy en services voor alle zaken die betrekking hebben tot officiele registraties van onroerend goed zoals overdrachten en erfrecht zaken. U kunt voor meer gedetailleerde informatie kontakt opnemen via: info@panoramahomesnet.com.
GEEN CONTANT BETALINGEN ZULLEN WORDEN GEACCEPTEERD IN DE BUSSEN IN ALANYA       
Met ingang van 17 Maart as zal het niet meer mogelijk zijn om contant te betalen in de bussen in Alanya. U kunt dan enkel betalen met een Kent kaart (bus kaart) of met uw eigen bankpas. Over geheel Alanya zijn er verkooppunten van de Kent kaart. U kunt dit lezen op de volgende link: https://www.alanya.com.tr/en/only-kent-kart-or-payment-by-contactless-cards-in-city-buses-from-17th-march
RAMADAN 2020   
Ramadan voor het jaar 2020 begint in de avond van Donderdag 23 April na zonsondergang en duurt 30 dagen en loopt af na zonsondergang op Zaterdag 23 Mei. Gedurende deze periode zullen vele Turken vasten. 
Het traditionele suikerfeest na de Ramadan zal plaatsvinden van 24 Mei tot aan 26 Mei, op maandag en dinsdag zullen banken en regerings instellingen gesloten zijn.     
AFSCHAFFING TOERISTEN VISUM VOOR EEN AANTAL EUROPESE LANDEN 
Sinds 02 maart 2020 is het niet meer nodig om een extra toeristen visum te kopen voor de volgende landen: Nederland, Belgie, Spanje, Engeland, Oostenrijk, Polen en Spanje. U kunt dan maximal 90 dagen in Turkije verblijven binnen een periode van 180 dagen. Op deze manier hoopt het Turkse ministerie van toerisme meer toeristen uit deze landen aan te trekken.
KANTOOR  PANORAMA  
Momenteel ondergaat ons kantoor een verbouwing en renovatie. Wij zijn normaal geopend en hopen u binnenkort te ontmoeten in een compleet vernieuwd en verfrissend kantoor. Bezoek ons graag! 
Wij wensen u allen een mooie corona vrije zomer 2020 toe!   
Team Panorama Homes Network Alanya
Geachte clienten

Het winter seizoen in Alanya is begonnen en gelukkig genieten we nog steeds van zonnige temperaturen heerlijk de thermometer stijgt overdag nog tot 25 graden. Vele expats en gepensioneerden hebben Alanya gevonden als winter residentie. Per slot van rekening  is Alanya een heerlijke rustige bestemming met een aangenaam klimaat en gunstige prijzen. Bovendien is er steeds meer te doen in de winter met allerlei buitenlandse groepen die van alles organiseren. Turkije is niet meegegaan met de wintertijd het is hier nu dus 2 uur later.     

10 e ALANYA  INTERNATIONALE KERSTMARKT  IN ALANYA

De 10e internationale Kerstmarkt zal dit jaar 2 dagen duren van Zaterdag 07 December 12.00 uur tot Zondag 08 December 22.00 uur. Er zijn vele standjes met kerst decoraties, kerstlekkernijen en een echte kerstman.  Indien u hier bent, mis het niet. De kerstmarkt zal worden gehouden op het terrein achter het gemeentehuis en het havengebied in het centrum van Alanya. Voor meer informatie bekijk de volgende link:  https://www.alanya.bel.tr/Etkinlik/5504/10--Alanya-Uluslararasi-Noel-Pazari

16 e ALANYA INTERNATIONALE BEELDHOUW SYMPOSIUM

10 Turkse en internationale kunstenaren werken momenteel aan hun beeldhouwwerken tot en met 29 November.  U kunt allen een kijkje gaan nemen om te zien hoe deze kunstwerken tot stand komen.  De prijsuitreiking en sluitings ceremonie zal plaatsvinden op 29 November achter het gemeentehuis. Voor meer informatie zie de volgende link: https://www.alanya.bel.tr/Haber/30126/16th-INTERNATIONAL-ALANYA-STONE-SCULPTURE-SYMPOSIUM-STARTS

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN

Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan kan Panorama u kostenloos een waarde bepaling van uw eigendom geven.  Via ons extensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed.  De afgelopen maanden is de verkoop van onroerend goed toegenomen en daar  zijn we erg blij mee.  

CONSULTANCY

Alom bekend is dat Panorama Homes en beheer zich bezig houden met beheer voor VVE , prive beheer en makelaardij,  wat wellicht niet bekend is is dat wij ook services en consultancy aanbieden voor verschillende zaken in relatie tot onroerend goed. Wij zijn met name gespecialiseerd in Turks erfrecht en Turkse VVE recht. U bent ten alle tijde welkom op ons kantoor of via de mail: info@panoramahomesnet.com voor meer informatie.

Wij wensen u allen een goede winter!

Ons kantoor is in de wintermaanden geopend van maandag tm zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, u kunt ons graag bezoeken. 

Panorama team Alanya    

Geachte clienten
Vanaf Maandag 4 November 2019 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2020 zullen de tijden weer worden aangepast
Dear owners of Akdeniz 5

The next general assembly meeting will be held on 14.04.2020 at 10:00 for your information. Please note it to your calendar.

The Board

ZOMER IN ALANYA SUMMER 2019

De heetste maanden zijn voorbij en we kijken nu uit naar de beste tijd van het jaar. Heel Turkije is tevreden met een goed toeristen seizoen. In de eerste 7 maanden van dit jaar heeft Turkije bijna 25 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomt, aldus volgens de databank van het ministerie van cultuur en toerisme. In Alanya zijn de hotels in ieder geval vol geboekt en prive verhuur neemt toe. Hopelijk gaat dat de komende maanden zo door. 

JAZZFESTIVAL IN ALANYA SINDS 16 JAAR

Voor de 16 e keer zal er in Alanya een jazzfestival worden gehouden van 26 tot aan 30 September onder aan de rode toren in het centrum van Alanya. Entrée is gratis. Gedetailleerd programma kunt u vinden op de website van de gemeente Alanya:  www.alanya.bel.tr  de organisator van het festival. Mis het niet.

AGRARISCHE SECTOR IN ALANYA GROEIT  

Het is bekend dat de toeristen sektor de grootste inkomsten bron is in Alanya. Maar Alanya heeft ook een bloeiende agrarische sektor. Hieronder kunt u een interessant artikel lezen over de avocado produktie in Alanya.   

https://www.dailysabah.com/economy/2019/08/17/mediterranean-town-begins-avocado-exports-to-poland

NIEUWE COLLEGA IN ONS TEAM

Wij verwelkomen Ronni, een nieuwe collega in ons team.

MANAGEMENT SERVICES VOOR DE VERENIGING VAN EIGENAREN    

Ons kantoor wenst graag te groeien en om die reden zijn we op zoek naar meer gebouwen en villa wijken  die een professioneel bedrijf nodig hebben om het beheer voor de Vereniging van eigenaren uit te voeren. Wellicht heeft het gebouw of complex waar u woont of waar uw vrienden wonen behoefte aan een professioneel beheerbedrijf. Panorama Homes is gespecialiseerd hierin en kan de  taak voor het dagelijkse beheer en de boekhouding voor de VVE uitvoeren, wij wensen u graag te informeren over onze services.  

 

 

ONROEREND GOED MARKT IN ALANYA

De verkoop van onroerend goed neemt weer toe maar het is nog steeds een kopersmarkt. Potentiele kopers zijn op koopjesjacht voor zowel investering als voor een tweede huis. Ook worden er nog steeds nieuwe projecten gebouwd. Momenteel is er veel vraag van geinteresseerden uit midden oosten landen. We verkopen ook aan Europeanen maar minder dan voorheen. We hebben er goed vertrouwen in dat de Europese markt weer zal terugkomen.l return. 

 

REGISTRATIE VAN UW INTERNET AANSLUITING    

Turkse autoriteiten hebben bepaald dat al de buitenlanders met een internet aansluiting enkel kan worden behouden met een Turks ID nummer. Dit betekent voor al de prive internet en Turkish Telekom.  Aanvraag kan worden gedaan via de lokale autoriteiten. U moet in het bezit zijn van een Tapu. Indien u wenst kunt u gebruik maken van Panorama’s service en hulp die samen de aanvraag voor u kunnen doen tegen een kleine vergoeding. U dient hiervoor een afspraak te maken en het neemt een aantal uren en 2 bezoeken in beslag. U kunt ons contacteren via: info@panoramahomesnet.com. 

PANORAMA VIERT ZIJN 15 JARIG BESTAAN

De tijd vliegt en ons bedrijf bestaat alweer 15 jaar!!!!  In September 2004 hebben wij onze deuren geopend in Alanya. Nu is Panorama Homes een van de leidinggevende bedrijven in Alanya in zowel makelaardij als in beheer services. Ayhan en Muhammet kunnen trots zijn op wat zij hebben bereikt. Wij wensen met name onze vele trouwe clienten te bedanken. Sommige zijn zelfs al 15 jaar bij de Panorama familie, samen met hun hebben we een succesvol bedrijf op kunnen bouwen. Tevens danken wij onze collegas die ervoor zorgen dat ons bedrijf dagelijks doordraait, zonder hun zou dat onmogelijk zijn.           

We hopen u allen te zien de komende maanden. Bezoekt u ons kantoor voor koffie en een praatje.

Team Panorama Homes Alanya wenst u een goed najaar.      

Office closed for Kurban Bayramı 2019!
Aan al onze klanten van Panorama Homes Network


Ter gelegenheid van de officiële feestdagen van Kurban Bayram is er een 5-daagse vakantie tussen 10 augustus en 15 augustus, gedurende welke alle officiële kantoren en banken gesloten zijn. Al het andere is open. Ons kantoor is 2 dagen gesloten, zaterdag 10 augustus geopend van 9.00-12.00 uur, zondag 11 augustus en maandag 12 augustus is het kantoor gesloten.

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bellen:

Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 6832789
Duru Tercan : 0090 530 547 54 01
Met vriendelijke groet
Panorama Homes Network

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

 

Vanwege nationale feestdagen betreffende het suikerfeest is ons kantoor gesloten op dinsdag 04 en woensdag 05 Juni 2019. Donderdag 06 Juni zijn wij weer geopend.
In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

 

Ayhan Gedikoğlu     : 0090 532 6832789
Duru Tercan             : 0090 530 5475401

 

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

Geachte clienten
Onlangs is besloten door de Turkse regering dat buitenlanders nu voor handhaven van zowel een Turks telefoonnummer als internet aansluiting nu een Turks ID nummer nodig hebben. Dit kon tot voor kort enkel met een verblijfsvergunning.  De wijziging is al aangekondigd door de providers: Turkcell, Vodafone en Turk Telekom dat met ingang van 02 Mei aansluitingen worden afgebroken. Maar er wordt nog tijd gegeven tot Augustus om eea te regelen.
Na wat onderzoek heeft Panorama Homes uitgezocht dat het toch mogelijk is om zonder een verblijfsvergunning een Turks ID nummer te verkrijgen, zodat u uw aansluitingen kunt behouden. Er zijn wel een aantal voorwaarden en u dient persoonlijk aanwezig te zijn.  
In ieder geval uw paspoort met uw binnenkomst in Turkije moet worden overlegd.
Panorama Homes biedt u deze service om dit te regelen: en voor diegene die een prive service overeenkomst hebben is de prijs 30 euro, voor diegene zonder prive service overeenkomst is de prijs 60 euro.  U dient hier een gehele dag voor te reserveren.
Indien u deze service wenst informeert u ons op tijd zodat wij eea kunnen inplannen in onze agenda aangezien een van onze medewerkers met u meegaat.

Geachte Clienten
Vanaf Maandag 01 april 2019 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur. In het najaar zullen de tijden weer worden aangepast.
Geachte clienten
Onlangs bereiken ons diverse berichten van onze clienten die zich zorgen maken over de officiele registratie bij de autoriteiten (politie) van diegene, familie, vrienden en huurders die gebruik maken van hun woning in Alanya.
Deze officiele registratie is al een wet die aktief is sinds 2 jaar en destijds hebben wij toen al onze clienten geinformeerd die toen het officiele formulier ingevuld zoals verzocht door de autoriteiten. Tot zover alles ok. Wij merken nu ineens dat er wordt verondersteld dat di teen nieuwe wet zou zijn wat dus niet het geval is.  
Wij bieden u nu een extra online service aan zodat u uw vrienden, familie, huurders die in uw woning verblijven via ons officieel kunt laten registreren bij de autoriteiten (politie).  Om dit te doen kunt u het online formulier invullen via onze websites: www.panoramahomesnet.com en www.phnmanagement.com en de gegevens en verblijfsperiode van de personen in te vullen die in uw woning verblijven, wij zorgen ervoor dat dit formulier dan wordt bezorgd bij de autoriteiten (politie).
Mocht u gecontroleerd worden dan heeft u in ieder geval aan uw verplichting voldaan.
Met vriendelijke groet,
Team Panorama Homes Network Alanya  
Geachte clienten

Het winter seizoen in Alanya is begonnen en gelukkig genieten we nog steeds van zonnige temperaturen met af en toe een regenbuitje. Heerlijk de thermometer stijgt overdag nog steeds tot 20 graden. De meeste hotels zijn nu gesloten Vele expats en gepensioneerden hebben Alanya gevonden als winter residentie. Uiteindelijk is Alanya een vreedzame en gunstig geprijsde bestemming met een aangenaam klimaat. Turkije is niet meegegaan met de wintertijd het is hier nu dus 2 uur later.     

KERSTMARKT  IN ALANYA

De 9e internationale Kerstmarkt zal plaatsvinden in Alanya op 9 december van 10.00 tot 20.00 uur. Er zijn vele standjes met kerst decoraties, kerstlekkernijen en een echte kerstman.  Indien u hier bent, mis het niet. De kerstmarkt zal worden gehouden op het terrein achter het gemeentehuis en het havengebied in het centrum van Alanya.

ALANYA

2018 was een goed jaar voor wat betreft het toeristen seizoen in Alanya. We hopen dat dit ook zo wordt voor  2019. In de onderstaande link staat een interessant artikel over de burcht van Alanya : http://www.hurriyetdailynews.com/alanya-castle-hosts-thousands-of-visitors-136078

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN

Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan kan Panorama u kostenloos een waarde bepaling van uw eigendom geven.  Via ons extensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed.  De afgelopen maanden is de verkoop van onroerend goed toegenomen en daar  zijn we erg blij mee.  

CONSULTANCY

Alom bekend is dat Panorama Homes en beheer zich bezig houden met beheer voor VVE , prive beheer en makelaardij,  wat wellicht niet bekend is is dat wij ook services en consultancy aanbieden voor verschillende zaken in relatie tot onroerend goed. Wij zijn met name gespecialiseerd in Turks erfrecht en Turkse VVE recht. U bent ten alle tijde welkom op ons kantoor of via de mail: info@panoramahomesnet.com voor meer informatie.

PANORAMA TEAM

De heer Firat onze operations manager geniet momenteel van zijn vakantie, en zal daarna stoppen met werken voor ons.  Mevr Duru Duradiye Tercan vervangt hem nu en zal hem tevens opvolgen na 01 Januari 2019.

Wij wensen u allen een mooie winter!

Winter openingstijden van ons kantoor in Alanya zijn van maandag tm vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, u kunt ons graag bezoeken. Tevens wensen wij u allen een prettige Kerst en een gezond en gelukkig 2019!!

Wij hopen u allen te zien in 2019!!

Panorama team Alanya    
Geachte clienten
Vanaf Maandag 29 Oktober 2018 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2019  zullen de tijden weer worden aangepast. 
Geachte clienten

Geachte clienten

HERST IN  ALANYA

Herfst in Alanya is begonnen en we genieten van de mooiste tijd van het jaar. Overdag is het nog steeds erg zomers met temperaturen hoger dan 30 graden. Savonds koelt het heerlijk af met zomerse avonden maar in ieder geval hebben we geen airconditioning meer nodig om te kunnen slapen. Tot nu toe zijn we tevreden met een goed toeristen seizoen en het ziet er naar uit dat dat zo blijft tot aan begin November zolang de vakantie vluchten nog doorgaan. De huidige wisselkoers maakt het voor de toeristen nu nog extra aantrekkelijker. 

JAZZFESTIVAL IN ALANYA VOOR DE 15 e KEER

Het 15 e Alanya internationale jazz festival zal worden gehouden van 27 tot en met 30 september bij de Rode toren in het centrum van de stad. Entree is gratis.  Een gedetailleerd programma kunt u vinden op de volgende  link van de gemeente:  www.alanya.bel.tr  die het jazzfestival organiseert.

KANTOOR PANORAMA

Idriss die al heel lang voor ons werkt heeft de positie overgenomen van de heer Alp als supervisor voor al de complexen. Onze boekhoudster Gözde heeft een baby zoon gekregen, en de naam van diegene die haar werk nu opvolgt is Kadriye.

UNIEKE OPGRAVINGEN OP DE ALANYA BURCHT

Een team van 20 archeologen werken momenteel aan opgravingen van een unieke Seldsjoekse bazaar op de burcht.  De opgraving is zeer uniek en lag verborgen onder een kerkhof. Historische documenten laten zien dat de bazaar dateert uit de 16e eeuw. Alanya heeft met deze opgraving wederom een kans om op de wereld erfgoed lijst van UNESCO te komen staan.

NIEUWE AANPASSINGEN IN DE WET VOOR BUITENLANDERS DIE TURKSE NATIONALITEIT WENSEN TE VERKRIJGEN

De Turkse regering heeft de voorwaarden aangepast voor buitenlanders die een Turkse nationaliteit wensen te verkrijgen en dit meer aantrekkelijk gemaakt. Onlangs is dit nieuws  gepubliceerd in de officiele staatskrant. De aangepaste voorwaarden zijn: Voor investeerders moesten zij  voorheen 2 miljoen dollar investeren en nu 500.000 dollar. Buitenlanders die minimaal 250.000 dollar aan onroerend goed bezitten, voorheen was dit 1 miljoen dollar.  Diegene die een bedrag van 500.000 dollar op de bank hebben komen in aanmerking, voorheen was dit 3 miljoen dollar.  Tevens buitenlandse investeerders die deposits bij de bank hebben uitstaan in de vorm van bonds die onder garantie vallen van de regering met een waarde van minimaal 500.000 dollar en die daar minimaal 3 jaar blijven staan. Buitenlanders die een bedrijf hebben en minimaal 50 mensen in dienst hebben, voorheen was dit 100 komen ook in aanmerking voor de Turkse nationaliteit, aldus de officiele staats courant.

WENST U  TE VERKOPEN

Vanwege toenemende vraag van potentiele kopers wensen wij ons aanbod van woningen uit te breiden. Voorwaarde is wel dat uw woning een Iskan en een schuldenvrije Tapu heeft. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij zonder kosten de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen. 

Wij hopen u nog te ontmoeten de komende maanden.  De koffie staat klaar op ons kantoor.

Team Panorama Homes Alanya wen st u een mooie herfst.       

Geachte clienten

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

 

Vanwege nationale feestdagen betreffende het suikerfeest is ons kantoor gesloten op vrijdag 15, zaterdag 16 Juni en zondag 17 juni. Maandag 18 Juni zijn wij weer geopend.
In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

 

Ayhan Gedikoğlu     : 0090 532 6832789
Fırat Uzel                   : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

Geachte clienten
Beste clienten
ZOMER IN ALANYA
Zomer in Alanya is in volle gang met temperaturen rond de 30 graden en hoger…  Wij zijn blij dat we zichtbaar meer toeristen en dus een levendige atmosfeer om ons heen zien. De enorm voordelige  wisselkoers van de Turkse lira maakt het voor de toeristen nog eens extra voordelig.  Turkije is nu in ieder geval zeker de meest voordelige bestemming in het hele mediterraanse gebied. 

NIEUW  RECREATIE  PARK IN ALANYA
In Bektas op de heuvel vlakbij het I love Alanya bord is een nieuw recreatie park geopend. Een gebied van maar liefst  50.000 m2 met vele piknik plaatsen, speeltuinen, restaurants en cafes. Ook is er een amfi theater met een capaciteit van 4000 personen en diverse uitkijk platforms met schitterend uitzicht  op de stad. Park kan met bereiken via openbaar vervoer met bus no 8. Check it out! 

FERRIES VAN ALANYA NAAR CYPRUS
Directly ferries van Alanya naar Noord-Cyprus zijn net gestart! Nu 2 x per week van zondag tot woensdag en donderdag tot zaterdag. Tickets kunnen worden geboekt via www.akgunler.com. Prijzen voor een retourticket zijn ong. 400 TL. Time table is beschikbaar tot oktober 2018. 

KANTOOR PANORAMA
Momenteel zijn we druk omdat het de tijd is van de vergaderingen voor de vereniging van eigenaren en om die reden zijn vele huiseigenaren nu aanwezig. Onze Deense tafel wordt nu bemand door een oude bekende collega Dorte en Marianne.     

PRIVE ONDERHOUD
We hebben het al eerder vermeld, Panorama kan diversen kleine en grote reparaties en onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren. Laat u ons gerust weten wat u uitgevoerd wenst te hebben, wij bezoeken uw huis en maken een schriftelijke offerte. Renoveringen, schilderwerkzaamheden, elektriciteits zaken, klusjesman, loodgieter services, satelliet installaties, we hebben het allemaal…   

WENS OM UW WONING TE VERKOPEN
Vanwege toenemende vraag door kopers wensen wij ons aanbod uit te breiden. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij  kostenloos de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen.  

RAMADAN
Momenteel is het Ramadan, de islamitische vastenmaand die duurt tot 15 juni,  gedurende deze maand vasten vele Turken van zonsopgang tot zonsondergang wordt er niet gedronken en gegeten.   Het suikerfeest volgt na de Ramadan en dit feest wordt of samen traditioneel met de familie gevierd. Maar ook gaan vele families tijdens deze feestdagen op vakantie en verblijven dan in een hotel. We verwachten in Alanya vele locale toeristen uit het hele land te zien. 

VERKIEZINGEN
De Turken gaan weer naar de stembus en deze keer op 24 juni. Deze keer voor presidentiele en parlementaire verkiezingen.  President Erdogan wenst het systeem te veranderen in een  presidentiele staat en hij beweert deze stap te nemen om een sterker Turkije te kunnen creeeren in de toekomst…Er zijn diverse tegen kandidaten vanuit de oppositie en de meningen zijn sterk verdeeld.  Wij hopen het beste voor Turkije en dat Turkije een stabielere economie en meer rust in het politieke klimaat krijgt. Op 25 juni zullen we het resultaat weten.
Wij hopen u allen deze zomer te zien. Bezoekt u graag ons kantoor, koffie staat klaar. 
Team Panorama Homes Alanya wenst u allen een goede zomer.       

Geachte clienten (Water announcement by ASAT!)
Wij hebben informatie ontvangen van ASAT het waterbedrijf dat al de bestaande geregistreerde abonnementen opnieuw moeten worden geregistreerd.

Deze registraties moeten persoonlijk door de abonnement houders worden uitgevoerd bij de diversen ASAT kantoren waar uw abonnement is geregistreerd met een kopie van uw paspoort of uw identiteits kaart. (tevens ook meenemen). Niet betaalde  openstaande water rekeningen moeten tevens worden betaald.
Voor diegene die bij ons een prive service contract hebben  hebben wij van sommige van u een volmacht echter ASAT accepteert enkel orginele notariele volmachten. Daarom als U naar Alanya komt of in Alanya bent kunnen wij samen met u naar ASAT gaan om eea opnieuw te registreren bij het waterbedrijf.  
Mocht u geen prive beheer contract hebben dan kunt u de registratie zelf doen bij een ASAT kantoor bij u in de buurt. 
Vriendelijke groet

Geachte clienten ( New Year office closed! )
Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege de viering van Oud en Nieuw zijn onze kantoren gesloten op Maandag 01 Januari 2018 de gehele dag, In geval van nood kunt u de volgende nummers bellen:
Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 683 27 89
Fırat Uzel : 0090 532 409 95 98

Met vriendelijke groet
Panorama Homes Network
Geachte clienten (Newsletter November 2017)
Geachte clienten

Het winter seizoen in Alanya is begonnen en gelukkig genieten we nog steeds van zonnige temperaturen met af en toe een regenbuitje. Heerlijk de thermometer stijgt overdag nog steeds tot 20 graden. De meeste hotels zijn nu gesloten Vele expats en gepensioneerden hebben Alanya gevonden als winter residentie. Uiteindelijk is Alanya een vreedzame en gunstig geprijsde bestemming met een aangenaam klimaat. Turkije is niet meegegaan met de wintertijd het is hier nu dus 2 uur later.

KERSTMARKT IN ALANYA
De 8e internationale Kerstmarkt zal plaatsvinden in Alanya op 10 december van 10.00 tot 20.00 uur. Er zijn vele standjes met kerst decoraties, kerstlekkernijen en een echte kerstman. Indien u hier bent, mis het niet. De kerstmarkt zal worden gehouden op het terrein achter het gemeentehuis en het havengebied in het centrum van Alanya.

ALANYA SCULPTUREN WEDSTRIJD
10 Turkse en internationale kunstenaren werken momenteel aan hun beeldhouwwerken tot en met 30 November. U kunt allen een kijkje gaan nemen om te zien hoe deze kunstwerken tot stand komen. De prijsuitreiking en sluitings ceremonie zal plaatsvinden op 1 december achter het gemeentehuis.

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan kan Panorama u kostenloos een waarde bepaling van uw eigendom geven. Via ons extensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed. De afgelopen maanden is de verkoop van onroerend goed toegenomen en daar zijn we erg blij mee.

CONSULTANCY
Alom bekend is dat Panorama Homes en beheer zich bezig houden met beheer voor VVE , prive beheer en makelaardij, wat wellicht niet bekend is is dat wij ook services en consultancy aanbieden voor verschillende zaken in relatie tot onroerend goed. Wij zijn met name gespecialiseerd in Turks erfrecht en Turkse VVE recht. U bent ten alle tijde welkom op ons kantoor of via de mail: info@panoramahomesnet.com voor meer informatie.

NIEUWE 50 METER STRAAT
De overheid werkt hard aan de nieuwe 50 meter weg, de nieuwe ringweg van Alanya van maar liefst 17 km helemaal tot aan Gazipasa. Ben niet verrast als u ineens al rijdend in dit gebied volledig wordt geblokkeerd of omgeleid door werkzaamheden aan deze nieuwe weg. Hieronder treft u een link aan met een plattegrond zodat u kunt zien hoe de weg zal gaan lopen.

https://www.antalya.bel.tr/calismalarimiz/imar-ve-kentsel-iyilestirme-calismalari/alanya-cevre-yolu-projesi

Wij wensen u allen een goede winter!

Ons kantoor is in de wintermaanden geopend van maandag tm zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, u kunt ons graag bezoeken.

Panorama Team Alanya
Geachte clienten (Office winter working hours 2017-2018!)
Geachte clienten
Vanaf Maandag 30 Oktober 2017 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
In het voorjaar van 2018 zullen de tijden weer worden aangepast.
Geachte clienten (Newsletter September 2017!)
Beste allen

Pfff de 2 heetste maanden liggen achter ons, thanks god. Nu tijd voor de beste maanden. Zoals alle huiseigenaren al weten tevens de beste tijd om hier door te brengen. Tot nu toe hebben we dit seizoen vele Russiche en Turkse toeristen mogen begroeten. Vele Turkse toeristen vanuit het hele land kwamen massaal met hun eigen autos het was soms moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

De nieuwe minister van Toerisme in Turkije heeft de ambitie en doel om in het jaar 2023, 50 miljoen toeristen naar Turkije te trekken. Tot nu toe zijn er in 2017 12 miljoen toeristen gekomen iets meer dan in 2016. Het record was in 2014, toen kwamen er 42 miljoen toeristen naar Turkije. Laten we hopen dat deze droom uit gaat komen. Dat zal een enorme impuls geven aan de Turkse economie.

ALANYA JAZZ FESTIVAL
Het 14 e internationale jazz festival zal in Alanya worden gehouden van 21 tot en met 24 September. De entrée is gratis. Voor het volledige programma kunt u kijken op de volgende website: www.alanya.bel.tr

ALANYA KABELBAAN
Eindelijk is de kabelbaan geopende (teleferik) en vanaf het Kleopatra strand kunt u een rit maken naar de top van de burcht met onderweg spectaculaire uitzichten vanuit de lucht. De prijs is ong. 18 TL persoon.

PRIVE ONDERHOUD
We hebben het al eerder vermeld, Panorama kan diversen kleine en grote reparaties en onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren. Laat u ons gerust weten wat u uitgevoerd wenst te hebben, wij bezoeken uw huis en maken een schriftelijke offerte. Renoveringen, schilderwerkzaamheden, elektriciteits zaken, klusjesman, loodgieter services, satelliet installaties, we hebben het allemaal…

UITBREIDEN BEHEER SERVICES
Panorama management wenst graag zijn beheerservices uit te breiden en zijn om die reden op zoek naar meer gebouwencomplexen en residenties in Alanya en omgeving die een professionele beheer wensen voor hun vereniging van eigenaren. Indien het gebouw waarin u woont of waarin uw vrienden wonen op zoek zijn naar een professioneel beheerbedrijf om de dagelijkse leiding en beheer voor de vereniging van eigenaren te runnen neem dan gerust kontakt met ons op en wij zullen u graag informeren over onze services.

WENS OM TE VERKOPEN
Vanwege toenemende vraag door kopers wensen wij ons aanbod uit te breiden. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij kostenloos de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen.

KANTOOR PANORAMA
Ons kantoor is geopend van 09.00 tot 18.30 uur van Maandag tot en met Zaterdag tot aan eind Oktober, bij het ingaan van de wintertijd zullen we vroeger dicht gaan. Pia onze Deense collega werkt van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. We hopen u allen te spreken en te begroeten op ons kantoor in Alanya,
Geachte clienten (Office closed for Kurban Bayramı 2017!)
Aan alle clienten van Panorama Homes Network
Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Vrijdag 1 en Zaterdag 2 September. Van 26 Augustus tot en met 5 September zijn alle overheidsinstellingen plus banken gesloten. Winkels en commerciele bedrijven zijn geopend.

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 6832789
Fırat Uzel : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet Panorama Homes Network
Geachte clienten ( Juni 2017 )
Zomerse groeten sturen wij u uit Alanya – Het is momenteel rustig en er heerst een prettige sfeer en de toeristen beginnen langzaam meer en meer te komen gelukkig. Momenteel is het hier de tijd van de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand die nog duurt tot 25 Juni, iedere moslim kan hier vrijwillig aan deelnemen zoals men wenst of wil. Deze vastenmaand wordt afgesloten met het suikerfeest, traditioneel worden er dan veel zoetigheden gegeten. Ook zijn dit in Turkije nationale feestdagen en banken en overheidsinstellingen zijn dus ook voor 2 dagen gesloten op Maandag 26 en Dinsdag 27 Juni. De bevolking zoekt dan hun familie op. Maar ook zijn er vele die een week vakantie hebben en gewoon dus ergens op vakantie naartoe gaan. Vanwege het suikerfeest zal het kantoor van Panorama enkel op Maandag 26 Juni gesloten zijn. Trouwens winkels etc en prive bedrijven zullen gewoon zijn geopend.

Vanwege de nog steeds zeer gunstige wisselkoers van de Turkse lira is het momenteel zeer aantrekkelijk om in Turkije te vertoeven. Prijzen zijn in vergelijking zeker 30 tot 50 procent goedkoper dan in Europa voor met name dagelijkse uitgaven. Ook wat betreft de onroerend goed sektor zijn er waanzinnig goede deals te halen, vele europeanen wensen te verkopen, en daar maakt de locale bevolking en nieuwe markten vanuit het midden oosten graag gebruik van.

Alanya is weer een attraktie rijker nl een onderzee boot waar je als toerist tripjes mee kan maken, om zo de onderwaterwereld van Alanya te zien. Ook wordt er hard gewerkt aan de infra structuur en het wegennet met name de wegen aan de ring weg oftwel de bekende 35 meter weg. Verder is het Kleopatra strand genomineerd in de top 25 beste stranden van de wereld en de locals zijn uiteraard trots op deze nominatie.

Op ons kantoor verwelkomen we een nieuwe college, haar naam is Pia – zij is Deense en zal zich voornamelijk bezig houden met onze Scandinavische clienten. Houdt u er rekening mee dat haar werkuren zullen zijn van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Marianne zal binnenkort terugkeren naar Denemarken en zal op afstand online enige werkzaamheden verrichten voor Panorama vanuit Denemarken – zij plant in het voorjaar van 2018 weer terug te komen naar Alanya. Ondertussen kunt u haar voorlopig via de mail bereiken.

Wij hopen velen van u weer te zien en te spreken op ons kantoor in Alanya, u bent ten alle tijde welkom voor een bezoek en een praatje. De koffie (en thee) staan klaar! Wij wensen u allen een mooie zomer en geniet vooral van uw vakantiewoning in Alanya!

Team Panorama Homes Network Alanya
Geachte clienten ( Office closed for Ramazan Bayram! )
Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Maandag 26 Juni 2017 In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 6832789
Fırat Uzel : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network
Geachte Clienten
Vanaf Maandag 28 Maart 2016 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur.

In het najaar zullen de tijden weer worden aangepast.
Geachte clienten
VOORJAAR IN ALANYA

Eindelijk heeft het voorjaar zijn intrede gedaan en ervaren we zonnige dagen in Alanya. De thermometer stijgt zeker tot 23 graden! Heerlijk! De natuur komt weer tot leven en is in volle bloei. Het strand seizoen is geopend en zowel de locale bevolking en de toeristen liggen op het strand te zonnebaden. Tijd dus om met dit voorjaarsgevoel weer plannen te maken voor de vakantie.

GEEN ZORGEN OM NAAR TURKIJE OF ALANYA TE KOMEN ….

1 click op de media en je wordt overspoelt met negatief nieuws over Turkije. Ja we weten dat de Turkse president grove taal uitslaat die beledigend zijn. Maar Alanya is een toeristische badplaats en u kunt hier alles doen wat u al gewend was om te doen en genieten van uw vakantiewoning, de zon, het strand, de restaurants en de bars. Niemand zal u lasting vallen tenzij u er op staat om over politiek te praten…...

REFERENDUM IN TURKIJE

Op Zondag 16 April zal de Turkse bevolking weer gaan stemmen. Deze keer voor een referendum over het presidentiele systeem. Ongeveer 55 miljoen Turken zullen hun weg naar de stembus vinden. Men kan enkel ja of nee stemmen. Tot aan deze datum zult u de propaganda campagne in volle glorie overal kunnen zien in Turkije en bovendien ook in Europese landen waar Turken stemrecht hebben. Wat de uitslag ook mag worden wij hopen op rust en stabiliteit en economische vooruitgang voor het land.

PRIVE ONDERHOUD EN KLUSJES IN UW WONING

Zoals we al eens eerder vermeld hebben, Panorama kan zowel het kleine als grote onderhoud voor uw tweede woning verzorgen. Gelieve ons te berichten wat u uitgevoerd wenst te hebben en wij zullen u een schriftelijke offerte sturen. Verbouwingen, schilderwerkzaamheden, electriciteits zaken, handy man services, loodgieter services, satelliet installaties en services, we hebben het allemaal.

UITBREIDEN BEHEER VOOR DE VVE

Omdat wij onze beheer afdeling wensen uit te breiden zijn wij momenteel op zoek naar meer complexen en residenties in Alanya en omgeving om het beheer voor de VVE uit te voeren. Indien het gebouw waar u in woont of waar u vrienden in wonen op zoek zijn naar een professioneel bedrijf voor het dagelijkse beheer en leiding voor de VVE kan uitvoeren zouden wij graag met hun in kontakt komen. Wij kunnen dan een afspraak maken en wensen u graag te informeren over onze services.

EXTREEM GOEDE AANBIEDINGEN

Momenteel zijn er extreem goede aanbiedingen en is het zeer aantrekkelijk om een woning te kopen zowel voor investeerders als voor diegene die een tweede huis in de zon wensen. Indien u iemand kent die geinteresseerd is om een woning te kopen in Alanya, gelieve ons een email of telefoonnummer te sturen zodat wij kontakt op kunnen nemen. Wij wensen u allen een mooie zomer en kijken uit naar uw komst in Alanya en op ons kantoor!
Geachte clienten
Beste eigenaren
Wij verzoeken u het formulier ingevuld aan ons te retourneren. Het is bedoeld als update voor het lokale districts buro voor veiligheidszaken.(onderdeel politie).
Met vriendelijke groet

Geachte clienten
Geachte clienten

DE BESTE WENSEN VOOR 2017
Wij wensen u allen een gezond en gelukkig 2017 toe.  Voor Turkije wensen we meer rust en stabiliteit zowel economisch als politiek.  Voor Alanya wensen en hopen we op een stijging naar de vraag in de onroerend goed branche  en hopelijk ook een goed toeristen seizoen.

WINTER IN ALANYA
Sinds een aantal weken beleven we in Alanya een uitzonderlijke koude winter met veel regenval en zelfs veel sneeuw in de bergen nabij Alanya! Dit was een verrassing zowel voor de lokale bevolking als voor de buitenlandse huizeneigenaren die hun wintervakantie in Alanya hebben doorgebracht. En ja het is ons gelukt om een witte Kerst te vieren in de bergen nabij Alanya. Uiteraard heeft de natuur al deze regenval nodig en is dit goed als reserve voor de komende hete zomermaanden.

KABELBAAN NAAR DE ALANYA BURCHT
Alanya zal binnenkort een nieuwe attraktie rijker zijn die momenteel wordt aangelegd. Nee deze keer geen nieuw appartementencomplex maar een kabelbaan naar de burcht van Alanya! De planning is dat deze in gebruik moet gaan medio Mei 2017. Er mogen dan geen bussen meer naar boven rijden.  De kabelbaan zal vanaf het Kleopatra strand vertrekken bij Damlatas. De gemeente werkt hard aan zijn cultureel erfgoed en de burcht is genomineerd bij UNESCOS werelderfgoed.      
VLUCHTEN NAAR GAZIPASA LUCHTHAVEN
Er zijn vele charter vluchten naar Gazipasa ingepland voor deze zomer. Tot nu toe hebben we de volgende gevonden: Corendon naar Amsterdam, Neckerman naar Eindhoven en Amsterdam, Tui fly naar Amsterdam, Tuifly naar Brussel, Germania naar Bremen, Dusseldorf en Hamburg en naar Denemarken Sunweb naar Billund, Kopenhagen, Suncharter naar Aalborg en Billund en Airnavia naar Aalborg en Billund. Uiteraard zijn er nog meer bestemmingen zoals Rusland. En de dagelijkse vluchten met Pegasus en Turkish airlines via Istanbul blijven ook gehandhaaft. 

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen dan kunnen wij ten alle tijde een kostenloze waarde inschatting geven. Vanuit ons extensieve network zal er altijd een vraag zijn naar onroerend goed.  

WISSELKOERS TURKSE LIRA
De wisselkoers van de Turkse lira ten opzichte van de Euro en de Dollar is momenteel extreem hoog maw men kan nu een voordelige vakantie beleven in Turkije omdat lokale uitgaven zeer laag zijn. Het zal enige tijd gaan duren voordat de toerisme sector zich zal herstellen, u heeft de mogelijkheid om hier uw voordeel uit te trekken en reizen in Turkije is nog nooit zo voordelig geweest zelfs ook in het hoogseizoen kunt u voor zeer lage prijzen hotels boeken. 
Winter openingstijden van ons kantoor in Alanya zijn als volgt: van Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, bezoek ons u bent ten alle tijde welkom op ons kantoor. De koffie staat klaar!  
Panorama team Alanya  

Geachte clienten
EINDE ZOMERSEIZOEN  2016

Het winterseizoen is begonnen in Alanya maar we beleven heerlijke milde zonnige temperaturen overdag nog steeds boven de 20 graden.  De toerisme sector beschouwt 2016 als een verloren jaar en nu focussen we op 2017. Het Turkse ministerie van cultuur en toerisme zal hard werken om hun doel en target te behalen de bedoeling is om 50 miljoen toeristen naar Turkije te laten komen met in totaal een inkomen van 50 billioen dollars aan het begin van 2023,  de regering is bereidt deze target te behalen.     

ONROEREND GOED SECTOR

De onroerend goed sector lijdt ook onder de recessie. We moeten nu zeer creatief zijn om potentiele kopers te vinden en we  richten ons nu op de Turkse markt. We ondernemen een grote advertentie campagne op een van de leidende Turkse websites. Er is nu momenteel een vraag vanuit de Turkse markt voor gunstig geprijsde appartementen. Met name voor de moedige en slimste zijn er nu goede deals af te sluiten, omdat het een kopersmarkt is.

KERSTMARKT IN ALANYA

De 7 e international Kerst markt zal op 4 December in Alanya plaatsvinden van 10.00 tot 20.00 uur, eea versierd met vele kerstdecoraties, kerstlekkernijen en ook zal er een echte kerstman aanwezig zijn. Indien u in Alanya aanwezig bent mis het niet.
 
PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN

Indien u van plan bent om uw woning te verkopen dan kan Panorama kostenloos een waarde schatting geven. Vanuit ons intensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed.  

PRIVE  BEHEER 

Voor diegene met een prive beheer overeenkomst zijn wij begonnen met een 2 maandelijkse controle van uw woning. Op deze manier kunt u gerust zijn dat alles in geode handen is.

VAKANTIE IN  ALANYA

In Turkije  kijken we terug op een turbulent en hectisch jaar.  De media was in hun berichtgeving zeer negatief en waarschuwend.  Echter de beleving hier ter plaatse was totaal anders! In en rondom Alanya en de wijde omgeving was het rustig en vredig en er is geen enkele reden om niet te komen. Daarbuiten staan de wisselkoersen nu zo gunstig dat de dagelijkse uitgaven nog goedkoper zijn geworden. Ook bieden 4 en 5 sterren hotels ongelofelijke goede aanbiedingen voor diegene die in een hotel wenst te logeren. Wij hopen nu op een economisch herstel en stabiliteit in de politiek voor Turkije zodat iedereen weer van dit prachtige land kan genieten.
Winter openingstijden van ons kantoor in Alanya zijn van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, u bent ten alle tijde van harte welkom om ons te bezoeken.

Panorama Team Alanya 
  

Geachte clienten
Geachte clienten
Vanaf Maandag 31 Oktober 2016 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2017  zullen de tijden weer worden aangepast. 

Geachte clienten

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Maandag 12 September 2016 

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu      : 0090 532 6832789

Fırat Uzel                   : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

Geachte clienten

TURKIJE

Het leven in Turkije gaat door en ondertussen zijn we enigszins bijgekomen van de shock van de mislukte coup van 15 Juli jl.  De coup was georganiseerd door een groupering genaamd FETO (interne groep binnen het leger). In de grote steden komt de bevolking samen op de pleinen om de democratie te verdedigen.  Uiteraard zijn wij blij dat de coup is mislukt en hopen we snel op meer rust en stabiliteit in Turkije.

ALANYA

In Alanya komen een paar honderd mensen samen iedere  avond op het Ataturk plein om de democratie te verdedigen. Toerisen kunnen zich vrij bewegen, er zijn geen enkele beperkingen. De atmosfeer is prettig in  Alanya, ja het is erg rustig overal en iedereen heeft tijd voor u. De hotels draaien op lage capaciteit en bezettingsgraad, sommige hotels zijn zelfs gesloten.

NOODTOESTAND

De regering heeft voor 3 maanden de noodtoestand uitgeroepen. Dit is een noodzakelijke politieke aktie en maakt het zelfs voor de toeristen veiliger.

ONROEREND GOED  MARKT

Vele buitenlanders wensen nu te verkopen maar het is geen makkelijke tijd om nu te verkopen. Wel zijn er nu Turkse kopers op de markt die nu gebruik maken van goede deals. Nu is het juist een kopers markt en zijn er goede deals beschikbaar.

ANTALYA AIRPORT

Indien u van Antalya luchthaven vertrekt houdt u rekening met extra controles dus beter om iets vroeger te vertrekken.

EXPO 2016

Expo 2016 is open tot 30 Oktober en beslist de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende tentoonstellingen, concerten en culturele evenementen. Kijk op: www.expo2016.org.tr   

UW TWEEDE HUIS

Wij hopen dat u allen naar Turkije zult blijven komen om van uw tweede huis in de zon te genieten. Nu is de heetste tijd van het jaar, langzaam langzaam zal het gaan afkoelen na Augustus en de mooiste maanden van het jaar komen eraan.

Wij hopen u allen te zien en begroeten op ons kantoor in Alanya.

Geniet van de zomer.  

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Dinsdag 21 en Woensdag 22 Augustus 2018.

 

Van 18 Augustus tot en met 27 Augustus 2018 zijn alle overheidsinstellingen plus banken gesloten. Winkels en commerciele bedrijven zijn geopend.

 

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

 

Ayhan Gedikoğlu         : 0090 532 6832789
Fırat Uzel                     : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network


Geachte clienten52
Onlangs bereiken ons diverse berichten van onze clienten die zich zorgen maken over de officiele registratie bij de autoriteiten (politie) van diegene, familie, vrienden en huurders die gebruik maken van hun woning in Alanya.
Deze officiele registratie is al een wet die aktief is sinds 2 jaar en destijds hebben wij toen al onze clienten geinformeerd die toen het officiele formulier ingevuld zoals verzocht door de autoriteiten. Tot zover alles ok. Wij merken nu ineens dat er wordt verondersteld dat di teen nieuwe wet zou zijn wat dus niet het geval is.  
Wij bieden u nu een extra online service aan zodat u uw vrienden, familie, huurders die in uw woning verblijven via ons officieel kunt laten registreren bij de autoriteiten (politie).  Om dit te doen kunt u het online formulier invullen via onze websites: www.panoramahomesnet.com en www.phnmanagement.com en de gegevens en verblijfsperiode van de personen in te vullen die in uw woning verblijven, wij zorgen ervoor dat dit formulier dan wordt bezorgd bij de autoriteiten (politie).
Mocht u gecontroleerd worden dan heeft u in ieder geval aan uw verplichting voldaan.
Met vriendelijke groet,
Team Panorama Homes Network Alanya  

Geachte clienten
Een van de natste winters ooit ligt achter ons ... Sinds eind December 2018 heeft het bijna onophoudelijk geregend...  Momenteel is het mooi zonnig weer, alhoewel de weersvooruitzichten nog meer regen in petto hebben. Al dit water heeft voor veel overlast en schades gezorgd. Maar gelukkig geen zorgen voor diegene die een prive beheer contract met ons hebben zorgen wij ervoor dat we regelmatig controles uitvoeren en zeker bij slecht weer nog een extra controle uitvoeren. 

VERKIEZINGEN 31 MAART 2019 VOOR BURGEMEESTERSCHAP IN HEEL TURKIJE
Alanya heeft een kandidaat burgemeester voor de verkiezingen vanuit Rusland, dit is een unieke gebeurtenis voor Turkije en Alanya. De origineel Russische kandidate is genomineerd om deel te nemen aan de verkiezingen voor de nieuw te kiezen burgemeester op 31 maart 2019. Haar naam is Anastasia Petrova Cetinkaya en ze is een politiek wetenschapper en journalist., geboren in Moermansk in 1983, en sinds enige tijd heeft ze de Turkse nationaliteit en sinds 8 jaar getrouwd en woonachtig in Turkije
Aanya is een ideale stad met veel mogelijkheden. Ook zijn er een aantal problemen die we moeten oplossen, zegt Cetinkaya in een interview, ik ben al 3 jaar bezig met de voorbereidingen van deze verkiezingen. 

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan kan Panorama u kostenloos een waarde bepaling van uw eigendom geven.  Via ons extensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed.  De afgelopen maanden is de verkoop van onroerend goed toegenomen en daar  zijn we erg blij mee.   

AIRPORTTRANSFER
Indien u gebruik maakt van onze airporttransfer die u overigens online kunt bestellen via www.phnmanagement.com let er op dat u bij het invullen van het formulier al de namen van de passagiers vermeld die van de transfer gebruik maken. Dit is een nieuwe regel en wet. Het kan zijn dat de airporttransfer bedrijven onderweg kunnen worden gecontroleerd en de politie kan gegevens van de passagiers opvragen. 

INWONERSAANTAL  ALANYA    
Onlangs is in een locale krant een nieuw officieel inwoneraantal van Alanya gepubliceerd dat Alanya in februari 2019 het officiele inwoneraantal heeft van 319.000 personen.  Alanya groeit gestaag door. (bron haberalanya)

GEEN GRATIS PLASTIC TASJES MEER ALS U GAAT WINKELEN
Sinds januari 2019 worden er geen gratis plastic tasjes meer gegeven in de winkels en supermarkten. De prijs voor de plastic tasjes zijn 0.25 Liracent.  Gelukkig houdt Turkije nu ook rekening met het milieu en hoopt men op meer recycling van plastic tasjes. Vanaf nu kunt u het beste uw eigen shopping tas meenemen.
Het toeristen seizoen voor 2019 ziet er goed, prebookings zijn nu al 20% hoger dan 2018. We zijn er blij met dit gegeven en kijken uit naar een goed toeristen seizoen voor iedereen die economisch afhankelijk is van de toeristen sektor.  Daarbuiten hopen we op een meer economisch en stabiel Turkije. Ook neemt  het aantal vluchten naar Alanya-Gazipasa toe met meer direkte vluchten naar zowel Europese als Russische bestemmingen. Informatie is te vinden via: www.gzpairport.com.
Indien u in Alanya bent dan kunt u ten alle tijde ons kantoor bezoeken de koffie staat altijd klaar   We hopen u allen weer te zien in 2019!
Team Panorama Homes Network Alanya